Spirituele Astrologie

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
18 september 2014 @ 20:00 – 22:00
2014-09-18T20:00:00+02:00
2014-09-18T22:00:00+02:00
Waar:
Avanturijn
Voetiusstraat 3
3512 JL Utrecht
Nederland
Kosten:
€350,- voor 10 bijeenkomsten
Contact:
Dick van der Mark
030 2967175

Spirituele astrologie – over de essentie –

Deze cursus schenkt aandacht aan de spirituele kant van het bestaan, onze oorspronkelijke staat. In de psychologische astrologie ligt de aandacht bij processen van fysieke, mentale en emotionele aard. Kortom, de mens als persoon in wisselwerking met zijn of haar omstandigheden. Inzicht daarin kan veel verklaren, maar de waarom-vraag blijft evenwel buiten beeld.

Als essentie of ziel komt het bewustzijn in een lichaam bij de geboorte. Vanaf dat moment treedt de wet van de dualiteiten in werking. Het is alsof we in de spiegel kijken en maar 1 kant van ons zelf kunnen zien. Een deel wordt niet gespiegeld. Waar een volheid was (de uniciteit van de essentie) ontstaat een leegte. Dit is pijnlijk. We ervaren dat zelfs als een afwijzing. De volheid of helderheid die de essentie is, wordt in de horoscoop weergegeven door o.a. de Zwarte Zon, de Zwarte Maan en de Maansknopen. De planeten Cheiron, Uranus, Neptunus, Pluto, Persephone en Vulkanus geven ons flitsen van de essentie in het aards bestaan.

Deze cursus gaat in op de bovengenoemde principes en geeft de betekenis die ze hebben in de horoscoop. We zullen zien dat de huizen naast hun ‘stoffelijke’ betekenis ook een duiding hebben op spiritueel vlak waarbinnen de planeten hun werking hebben. Waar de psychologie eindigt daar beginnen de vragen over de bekende weg.

Deze cursus vereist voorkennis van de astrologie en is geschikt voor mensen die hun kennis al dan niet beroepsmatig, willen uitbreiden. In die zin vatten velen deze cursus op als bij- of nascholing t.o.v. eerdere studie.

Voor vragen of aanmeldingen, zie kun je contact opnemen met Dick van der Mark (zie boven).

Data zijn op aanvraag (wordt zo spoedig mogelijk aangevuld).

Link naar een overzicht van alle astrologie cursussen in Avanturijn.
Voor de vierjarige opleiding Astrologie zie deze link: Odhiris

 

Bekijk het Activiteit archief. Categorieën : , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.