Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

 

Mindfulness

“Hoe je je ook voelt en wat je ook meemaakt, je bent niet alleen.  Ook al voelt het misschien niet zo, er is een andere manier om ermee om te gaan. Ontdek een basis van rust, vreugde en vertrouwen.”

Zit je even niet lekker in je vel?
Of zoek je rust in je hoofd?
Heb je het even wat zwaarder op dit moment en worstel je met veel stress, een burn-out, depressie, angst of pijnklachten?
Of ben je gewoon nieuwsgierig?

Mindfulness helpt je los te komen van je automatische patronen van denken, voelen en doen door bewuste, vriendelijke aandacht te geven aan je ervaring in het hier en nu. Er ontstaat meer vrijheid en ruimte voor vreugde en geluk, in dit moment!

Meer rust en ontspanning, meer emotionele balans, meer mentale veerkracht en meer genieten van het leven zijn een aantal mogelijke effecten van de training. Het kan onder andere veel effect geven bij stress, burn-out, depressie en pijnklachten, en daarnaast ook heel goed zijn ter preventie hiervan. Zorg naast je fysieke conditie ook ook goed voor je mentale fitheid!

We gaan acht weken intensief aan de slag met de MBSR/MBCT training die ontwikkeld is aan de Universiteit van Oxford (MBSR=Mindfulness Based Stress Reduction en MBCT = Mindfulness Based Cognitive Therapy). Deze training combineert eeuwenoude tradities met de moderne wetenschap van de cognitieve psychologie. Van dit programma is wetenschappelijk aangetoond dat het de kwaliteit van leven verbetert bij onder andere stress, burn-out, depressie en pijnklachten.

Aan bod komt onder andere:

•    Een basis van rust en ontspanning vinden

•    Contact maken met je lichaam en je gevoel

•    Omgaan met moeilijke gedachten en emoties

•    Grenzen en goed voor jezelf zorgen

•    Uit je reactieve patronen stappen

 

Je krijgt oefeningen en tips mee om thuis aan de slag te gaan, ondersteund door een uitgebreide reader en audio opnames. Er is mogelijkheid tot vergoeding door zorgverzekeraar.

De trainingen worden gegeven door Petra Bergs van Praktijk voor Mindfulness Utrecht en Marc van Heyningen Silenz Naast groepstrainingen kun je bij hen ook terecht voor individuele training of coaching.

Petra Bergs is docent en gespecialiseerd in volwasseneneducatie, het geven van trainingen en bevoegd om psychologie, pedagogiek en communicatie te doceren.

Als trainer en coach staat Petra voor betrokkenheid, veiligheid en deskundigheid: ”Ik geloof niet dat het leven maakbaar is maar wel in het vermogen om met mildheid en begrip jezelf en de eigen situatie tegemoet te treden. Veranderen wat veranderd kan worden en tegelijk ook datgene te aanvaarden wat niet te veranderen is”. Haar grootste drijfveer is mensen gedurende een periode te begeleiden in hun proces, waarbij zij haar ervaringen, vaardigheden en kennis als instrument gebruikt.

www.praktijkvoormindfulnessutrecht.nl 

info@praktijkvoormindfulnessutrecht.nl 

06 11 146 442

Inschrijven

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren