In volheid leven

In Volheid Leven

Iedereen wil vanuit volheid leven. De vrije wil die je hebt gekregen ten volste benutten om datgene te doen wat je het liefste doet. Zodat je je eigen stroom kunt volgen en de volheid van je bestaan kunt ervaren en leven.

Onze training en levensinstelling kan dit faciliteren. Omdat wij niet alleen een continue levenservaring hebben, maar er ook als intelligente wezens over kunnen beschouwen en doorvoelen, heb je de mogelijkheid om bij te sturen. Bij te sturen naar een punt van balans in jezelf. Niet omdat je iets verkeerd kunt doen of juist goed, maar om jezelf de gelegenheid te geven vollediger je eigen pad te bewandelen, en te doen en worden wat je ten diepste wilt.

Op de weg naar balans kom je uitdagingen tegen. Uitdagingen in de vorm van:

  • Beperkende overtuigingen en denkbeelden over jezelf, over anderen en over de wereld.
  • Andere mensen en groepen die zich op een bepaalde manier tot jou verhouden.
  • Jouw persoonlijke verhouding tot je lichaam en je leefomgeving.

De Tao training die zich voor jezelf maar ook in groepen afspeelt gaat over al deze punten. Over dit punt gaat mijn artikel die je op deze link verder kunt lezen:

Om het helder te maken schrijf ik het volgende stukje vanuit mijn eigen perspectief.

Ieder mens, ook ik, komt uitdagingen tegen op deze punten. Zo moet ik mij als mens maar ook als tao docent verhouden tot hoe ik de wereld zie en ervaar, wat mijn waarheid en eigen stroom is, hoe ik andere mensen daarin een plek toeken en hun meningen en handelen honoreer. Ik moet omgaan met groepen anderen die op een bepaalde manier over mij, over zichzelf en de wereld denken. Ik moet tijd besteden aan zelfonderzoek om ten diepste te voelen hoe ik dit alles beleef; lichamelijk, psychisch, emotioneel en spiritueel. Ik moet mij kortom verbinden met mijn leven en alles wat zich daarin voordoet. En daarvoor gebruik ik ook de tao training, die ik niet los kan zien van de mensen en wereld om mij heen. Om helder te worden, beter te zien waar ik sta en wat ik te doen heb.

Mijn eigen stroming volgen kan als vanzelf gaan, vol en levendig. Maar het kan ook maken dat ik met de stroming van andere mensen bots. Of met de dingen van alledag. Daar is niets mis mee, maar het vergt goed kijken en bepalen wat ik daarin wil en kan doen. Het vinden van een midden kan soms in de uiterlijke wereld, doordat je met mensen over elkaars meningen deelt, ervan leert en groeit dankzij elkaar. Maar soms wil dat (nog) niet zo goed lukken. Dan is het de kunst om een innerlijke weg te gaan, je midden te cultiveren en in je ‘nulpunt’ te blijven. En te zien hoe de Tao haar al- doordringende werking heeft in het gehele bestaan. Ervoor zorgend dat alles terug komt in zijn oorspronkelijke heelheid.

Humility

Mighty Tao is all-pervading,

It is simultaneously on this side and on that.

All living things come from it,

And all are in it’s care.

It works, it finishes,

And knows not the name of merit.

In love it nurtures all things,

And claims no excellence therein.

It knows neither ambition nor desire.

It can be classed with the humblest of things,

For all things finally revert to it,

And are not thereby increased.

Tao can be mentioned with

The greatest of things.

And the Sage

Understands humility in this.

Als leidraad gebruik ik de volgende stellingen in mijn lesgeven:

  • Jouw vrije wil en je eigen stroming volgen is het belangrijkste punt. Je mag zelf je training aanpassen op hoe het voor jou klopt. Je kunt zelf voelen of iets voor je klopt en of je er klaar voor bent om het te doen. Je hebt je eigen zelfbeschikking.
  • Er zijn dus geen dogma’s of regels over wat je goed of fout doet. En ook geen regels over wat je in je leven manifesteert. Dat alles is je eigen verantwoording.
  • Je hebt zelf alles in huis om je leven in volheid te leven. De training is alleen een hulp erbij. En de training maakt gebruik van jouw eigen vrije wil om je te verbinden met bijvoorbeeld de gevoelens die werkelijk in je leven en vragen om gezien en erkend te worden. De technieken die we doen faciliteren dit proces.
  • Kernwoorden zijn vrije wil (zelfbeschikking), creativiteit (onbegrensde mogelijkheden) en liefde (verbinding) in je levensstroming. Dit houdt ook in dat je een eigen integriteit hebt waarin je goed bent zoals je bent, fouten mag maken, en zelf kunt voelen en beslissen hoe jij je tot jezelf, anderen en de wereld verhoudt.
  • De lessen in de Tao groepen ondersteunen elk individu, niet één is er meer waard dan de ander. De wereld is als een orgaan en wij zijn de cellen. Door je eigen stroming te volgen en in volheid uit te dragen ondersteun je als individu weer het geheel.

 

Verder lezen? Kijk op … deze link.

geschreven door René Paul Hageman

20/4/2018

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.