Healing Tao

Healing Tao en Qigong trainingen:

Vanaf begin januari kun je weer deelnemen aan verschillende Tao trainingen. Dit seizoen is er een speciale beenmerg en botten training, die je per keer kunt volgen. Voor meer info over de trainingen kun je op link bij de training klikken of hieronder verder lezen.

Programma september-december 2015

Tao 1 avondtraining: maandagavond 18:00- 19:30 uur vanaf 28 januari (28 September is een proefles);
Tao 1 weekendtraining: 21 en 22 november 2015 10:00- 17:30

Tao 4 avondtraining dinsdagavond 18:00-19:30 uur.

Speciale groepen:
Open Qigong groep : dinsdagavond 19:45-21:15 uur.
Open Meditatie en fusie groep: maandagavond 19:45-21:15 uur,

(klik op de link die bij de groep staat voor meer info).

Qigong is gebaseerd op heel oude Taoïstische wijsheden en wordt gedaan om de vrije stroming van de levenskracht (Qi) te versterken en dus gezond en vitaal te worden. We gaan op een bewuste en aandachtige manier met ons lichaam bewegen (Gong) zodat je soepeler, gezonder en helderder wordt. Daarnaast doen we Neikung meer meditatieve  Tijdens de les is er voldoende individuele aandacht.

De Tao trainingen zijn gebaseerd op de Healing Tao trainingen die ik de afgelopen 15 jaar van Mantak Chia en andere trainers in het Healing Tao systeem heb ontvangen en zelf beoefen. Dit is een van de meest uitgebreide Taoïstische systemen en bestaat onder andere uit technieken (Qigong) om makkelijker en beter in je lichaam te voelen, meer levenskracht te ervaren en aan te trekken en beter te ontspannen. Daarnaast zijn er veel meditatieve (Nei Gong en Nei Dan) technieken om vrij te worden van patronen (dingen die je in je persoonlijkheid tegen houden om te doen wat je echt wilt), zoals de Fusie, de Kan & Li, die allemaal gebaseerd zijn op het versterken van natuurlijke processen die al in jezelf plaatsvinden (door blokkades op te heffen en je ‘lichamelijke intelligentie’ vrij te maken). De Tao is het pad van de vreugde en de vrijheid.

Omdat de Healing Tao zo’n uitgebreid systeem is doceer ik het in behapbare cursussen die je achter elkaar kunt doen in je eigen tempo. Voor wie wil is het mogelijk om zeer voordelig bepaalde trainingen te herhalen. Dit seizoen geef ik Tao 1, Tao 2 (weekend), Tao 3 (avondgroep) en  Tao 6 (avondgroep en weekend) trainingen. Deze trainingen geef ik in de avonduren (10 lessen van 1,5 uur) maar ook in een weekend (zelfde training maar dan in 2 dagen van 10-17 uur).

 

Tao Trainingen

 

In je lichaam werken eenvoudige, superintelligente processen die ervoor zorgen dat je herstelt van fysieke, emotionele of psychische inspanningen. Het is mogelijk om deze processen te stimuleren (net zoals je bijvoorbeeld je spieren kunt trainen); waardoor het lichaam makkelijker ontspant en sneller herstelt. Hierdoor nemen je gezondheid en vitaliteit toe; en kom je meer in balans met je emoties, met jezelf en met de wereld.

De kennis waar we in de Healing Tao trainingen mee bezig zijn zit al in je lichaam; ze hoeft enkel nog uitgepakt te worden. Elke oefening uit de Healing Tao trainingen grijpt aan op processen die reeds in je lichaam plaatsvinden, geeft je er meer bewustzijn over en stimuleert ze. Door deze eenvoudige en makkelijk te leren oefeningen, Qigongs genoemd, geef je meer ruimte om de natuur in je lichaam haar gang te laten gaan. Waardoor je meer energie krijgt en het beter met je gaat. Uiteindelijk wordt je meer mens en meer jezelf.

In basis is je lichaam slim genoeg om zichzelf te genezen. Wat je in de Tao trainingen ‘toevoegt’ is dat je meer contact met je lichaam maakt, je lichaam ontspant en meer de vrije stroming van energie en hulpstoffen in je lichaam haar gang laat gaan. Je kunt ook zeggen: je vermindert door de Tao training de schadelijke effecten die je ‘zelf’ of ‘het leven’ aan het lichaam hebben toegevoegd: door stress, ‘verkeerde’ houding, ‘verkeerde’ gewoontes of blokkades door trauma’s en simpelweg door het gebruik maken van je lichaam terwijl je je dingen van de dag doet. De Tao is zo eenvoudig dat je het makkelijk kunt inbouwen in je dagelijkse leven.

Op dit moment geef ik 7 niveaus van Healing Tao trainingen. In het begin gaan we vooral leren contact te maken met je lichaam via verschillende kanalen (zenuwbanen, aandacht, gevoel); en luisteren naar de processen in je lichaam. Vervolgens gaan we met het toegenomen bewustzijn over je lichaam en toegenomen vermogen contact te maken met je lichaam meer en meer je lichaam in om de balans te herstellen.

Alle Tao trainingen worden gegeven door Rene Paul Hageman. In mijn Tao trainingen besteed ik veel aandacht aan het verbeteren van je houding en aan psychische en emotionele zelfbescherming o.a. voor jezelf als individu ten opzichte van groepen waar je deel van uitmaakt. De IJzeren Hemd Qigongs uit de Tao trainingen vormen daar een onderdeel van. Uiteindelijk gaat het erom balans te vinden in jezelf, los van de innerlijke en uitwendige omstandigheden.

Uitgangspunt bij de Healing Tao training is de oudste inspiratiebron uit de geschiedenis: de natuur; in dit geval het lichaam. Het ‘geheim’ zit al in je lichaam; de Tao zit in je lichaam. De adaptieve en zelfgenezende vermogens van je lichaam kun je activeren en versterken door deze training. Door volledig in je lichaam te gaan, in je hoofd, je hart en je buik (dat noemen we ook wel de I-kracht) volgt meer voelbewustzijn en gaan de levenskrachten makkelijker stromen. Bijgevolg worden onder andere de (zelf)genezing en spijsvertering effectiever.

Doel van de Tao trainingen is uiteindelijk om de natuurlijkheid in je lichaam haar gang te laten gaan, te ondersteunen en te versterken.

De Healing Tao training gaat met zachte kracht en geeft ook technieken om bijeffecten van het ontgiften van het lichaam (b.v. hoofdpijn, pukkeltjes of misselijkheid) te minimaliseren. In principe is de training voor iedereen geschikt als je op een stoel kunt zitten en staan en een beetje met je armen en benen kunt bewegen.

Alle Tao trainingen volgen elkaar op. Als je twijfelt of je mee kunt doen aan een bepaalde Tao training omdat je bijvoorbeeld in het verleden al eens ergens Healing Tao training gedaan hebt, neem dan even contact op.

Als je eenmaal bij mij een bepaalde Tao training hebt afgerond kun je dezelfde training herhalen tegen gereduceerd tarief (mits er voldoende plek is). Dit geldt niet als je een gelijkgenaamde Tao training bij een andere trainer gedaan hebt.

De Healing Tao trainingen zijn een uitstekende ondersteuning voor mensen die aan therapie doen of bezig zijn met een of andere vorm van zelfontwikkeling of vergroting van de eigen kennis en het eigen functioneren. Door de eenvoudige oefeningen uit de Healing Tao trainingen kun je de ervaringen die je opdoet makkelijker een plekje geven en kun je bijvoorbeeld gevoelens in jezelf die je (her)opent ook open houden.

De Healing Tao trainingen zijn ook een prima aanvulling op reguliere geneeskunde voor lichaam en geest.

In alle Tao trainingen gaat het om het trainen van je lichaam en om contact met en bewustzijn IN je lichaam krijgen.

Bij alle basis Tao trainingen horen:

–       een uitgebreid Tao training werkboek (60-100 pagina’s) waar de relevante technieken uit de betreffende Tao training in beschreven en uitgelegd worden,
–       een hulpmiddel (een van de volgende: Bamboo Hitter; Mungboontjes, IJzeren hitter, e.d.) waar we in de betreffende Tao cursus mee oefenen en waarmee je thuis eenvoudig verder kunt.
–       In sommige gevallen: een aantal geluidsbestanden waarop enkele qigongs of uitleg daarover staat uit de betreffende Tao training en die je thuis makkelijk kunt meedoen.

 

Belangrijke waarschuwing: Het ondergaan van reguliere (allopatische) geneeskunst (doctoren, ziekenhuizen, pillen, medicijnen, meer pillen en behandelingen) kan mogelijk een aanvulling zijn maar vormt geen substituut voor de Healing Tao trainingen. Als je echt contact met je lichaam en jezelf wilt red je het niet met pillen en doctorsconsulten, daar zul je zelf voor moeten leren voelen en bewegen IN je eigen lichaam!

In China worden patiënten bij binnenkomst in de gezondheidszorg gesplitst:

Heb je acute hulp nodig (botbreuken, operaties e.d.) -> dan ga je naar de reguliere geneeskunst.
Heb je een chronische ziekte (reuma, pijn, burn-out, ‘vage klachten’)  -> dan krijg je acupunctuur en qigong.

In het Westen staat als doodsoorzaak nr. 1 hartgerelateerde problemen. Op de tweede plaats staat dood door bijwerkingen van medicijnen. Het doen van Chikung maakt het gebruik van medicijnen niet overbodig. Het is evenwel mogelijk om de algehele gezondheid te stimuleren door beter contact met je lichaam, een gezondere levensbewandeling en bijvoorbeeld een betere circulatie van het lymfevocht. Het doen van Qigong helpt daarbij.