Hatha Yoga in Utrecht Centrum

YogaEr zijn 2 lessen Hatha Yoga in Avanturijn:

Dinsdag van 19:45- 20:45 door Agnes Jongerius vanaf 3 januari 2017
Donderdag van 17:30- 19:00 door Atie Scheepstra gaat het hele jaar door.

Hatha yoga door Agnes op dinsdag

In harmonie met Hatha yoga
In onze informatie- en prestatiemaatschappij is het vinden van ontspanning en innerlijke rust lastig geworden. Het constant naar buiten gericht zijn kost veel energie en vaak kunnen we ons daardoor ontevreden en/of uitgeput voelen. Hatha yoga brengt je terug  in contact en harmonie met jezelf. Het ontspant de geest, maakt het lichaam soepel en vitaal en is fijn om te doen. Het beoefenen van Hatha yoga heeft zo een positief effect op je leven.

Hatha yoga en Mindfulness
Met Hatha yoga leer je je te ontspannen door middel van lichamelijke houdingen (asana’s).. Bij het uitvoeren van de asana’s gaat het er niet om ‘hoe goed je de asana’s doet’ maar om de innerlijke houding het ‘aanwezig’ zijn in het moment, het ervaren en voelen. Daarbij maak ik onder andere gebruik van Mindfulness, het met aandacht aanwezig zijn. Geblokkeerde energie gaat zo weer stromen.

Yoga en adem
Tijdens de yogales leer je om je bewust te worden van de adem. Door adem, beweging en aandacht te laten samenvallen ervaar je ontspanning en rust en ruimte in de asana’s. Je ontdekt dat je je kunt laten leiden door de adem. Op den duur gaan de asana’s als vanzelf op het ritme van de adem.

Meditatie en innerlijke rust
Meditatie is een belangrijk onderdeel van de yogales. Na de in- en ontspanning tijdens de asana’s is er in het laatste deel van de les de eindontspanning. Je kunt je overgeven aan een totale ontspanning en innerlijke rust. Lichaam, geest en ziel vinden hun natuurlijke balans en evenwicht. Je wordt weer ‘heel’.

Voor wie?
Wil je onthaasten en ontstressen, zoek je ontspanning, wil je innerlijke rust ervaren, bewust en aandachtig leven, gedachten leren loslaten, je concentratievermogen vergroten, goed willen slapen, je lichamelijke vitaliteit vergroten of gewoon lekker bewegen in een ontspannen omgeving dan is yoga volgen bij mij een goed idee.

Ik werk in Avanturijn met kleine groepen (tot max 10 mensen in een yogales) in een vriendelijke en persoonlijke sfeer. Kom daarom ook Hatha yoga doen in Avanturijn!

Wie ben ik?
Ik ben Agnes Jongerius, een gediplomeerde en goed opgeleide yogadocente (Ik heb de V.Y.N. erkende 4-jarige opleiding Intensieve Yoga Scholing gevolgd) met veel leservaring. Naast Hatha yoga heb ik me verdiept in Kum Nye (Tibetaanse yoga) en meditatie. Ik volg  diverse nascholingen. Deze kennis en ervaringen neem ik mee in mijn lessen.

Voor praktische informatie zie deze link.


Hathayoga door Atie Scheepsta op donderdag

donderdag van 17:30- 19:00 door Atie Scheepstra 

Je kunt yoga definiëren als een oude oosterse leer die als doel heeft je te leren je geest tot rust te brengen en je lichaam gezond te maken. Door het beoefenen van yoga kun je meer in harmonie met jezelf en jouw omgeving leven.

Wanneer je de yoga tot een vast bestanddeel van je dagelijks leven maakt zal de betekenis van deze definitie je duidelijk worden. Maar ook wanneer je het wat kalmer aan wilt doen is het mogelijk de positieve invloed van de yoga in je leven te ervaren.

In de meeste gevallen leven we erg naar buiten gericht. We reageren veelal onbewust op de talloze prikkels die op ons afkomen. Dit kost erg veel energie en vaak kunnen we ons daardoor ontevreden en uitgeput voelen. We hebben dan het gevoel dat we geleefd worden en niet aan onszelf toekomen. Door toe te geven aan al die prikkels zijn we vervreemd geraakt van wie we werkelijk zijn. Yoga brengt je terug in contact met jezelf en geeft je rust en voldoening. Daarnaast is het doen van yoga fijn en leuk.

In Avanturijn werken we altijd met kleine groepen (8 tot 14 mensen in een yoga les). Daardoor is er veel persoonlijke aandacht voor jou tijdens de yoga.

Kom ook yoga doen in Avanturijn!

voor praktische info zie deze link.