Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

 

Relatietherapie

Deze begeleidingsvorm kan individueel zijn of in een relatie. The therapeut of coach gaat het therapeutische proces aan met jou alleen of met een partner (relatie, werk of kind). Centraal in de begeleiding staat de relatie. Soms staat de vorm al eerder genoemd onder een andere categorie van therapeutische begeleiding of coaching, omdat relatietherapie ook in verschillende begeleidingsvormen bestaat.

Relatietherapie praktijk 'de Branding' door Cora de Jonge en Pim Bok

  Wil je je relatie verdiepen, of kom je er samen niet meer uit en wil je weten hoe je verder kunt? Misschien is er een scheiding in zicht of zijn er (gezins)omstandigheden die de relatie belasten. In een kennismakingsgesprek met ons kan veel duidelijk worden over de relatie en de mogelijkheden van relatietherapie.

  De relatietherapie wordt verzorgd door twee ervaren therapeuten tevens echtgenoten. Hun ervaring is dat bij wrijving of moeilijkheden in de relatie niet alleen de relatie een probleem heeft maar dat er ook persoonlijke thema’s meespelen. Beiden zijn lichaamsgericht therapeut en verzorgen naast relatietherapie ook individuele therapie trajecten. Relatietherapie wordt aanmerkelijk effectiever als individuele thema’s die de relatie belasten, persoonlijk uitgewerkt worden en de relatiethema’s in groepssessies aan bod komen.

  Tijdens de relatietherapie richten we ons op het benutten van de kwaliteiten en mogelijkheden die de relatie al in zich draagt. Daarnaast kijken we naar non-verbale communicatie omdat 80% van alle communicatie zich afspeelt in houding, onuitgesproken gevoelens, toon van de stem etc. We gebruiken in de relatietherapie soms ook lichaamsgerichte technieken en oefeningen.

  Misschien vraag je je af of relatietherapie niet averechts zal werken. Doorgaan zoals het gaat is ook een risico. Meestal geeft het ontdekken wat er in de relatie gebeurt een grote stimulans en de mogelijkheid voor een nieuwe start in de relatie en individuele groei.

  Contact en voorwaarden van relatietherapie.

  Wat houdt relatietherapie in?

  Over de therapeuten en hun samenwerking

  Pim en Cora zijn beiden heel verschillend, hebben ieder hun eigen aanpak. Zo vullen zij elkaar in groepssessies aan. Zij zijn met elkaar getrouwd en gebruiken ook voorbeelden uit hun eigen relatie om dingen helder te maken. Soms nemen ze in sessies de rol van een partner over: bij een pijnlijk moment is er een ‘stand-in’ partner die het even ‘overneemt’. In de praktijk blijkt het effectief om gezamenlijke en individuele sessies af te wisselen. Elke partner heeft dan een eigen therapeut.

  Cora de Jonge

  Vanuit een wetenschappelijke achtergrond (natuurkunde) heeft Cora de overstap gemaakt naar het begeleiden van mensen. Sinds 2001 heeft zij een eigen praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie. Zij geeft individuele (trauma)therapie. Samen met haar partner Pim Bok geeft zij relatietherapie.

  Pim Bok

  Pim heeft ruim 30 jaar in verschillende takken van het bedrijfsleven gewerkt Hij is lichaamsgericht therapeut met een brede ervaring. Sinds 2000 geeft hij individuele (trauma)sessies, coaching en begeleiding.

  Meer over de therapeuten.

   
  Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren