Tao Basistraining avond

De avondtraining Tao Basis begint eind september 2022. Je kunt je opgeven voor een proefles op dinsdag 6 september om 19:00 uur via rphageman@gmail.com of de link hieronder. Bellen kan ook: 0642140512

Geef je op voor een proefles

De Tao is gericht op een vreugdevolle bewandeling van je eigen levenspad.

De processen in je lijf zijn voornamelijk gebaseerd op de rondgang van levenssappen. Het bloed, het lymfevocht, de spijsverteringssappen, het vocht tussen de cellen; hoe beter de circulatie, hoe beter je functioneert en hoe fijner en helderder je je voelt.

We leren daarom veel oefeningen die je lichaam helpen bij alle processen, zodat je gezonder en vitaler wordt, sneller herstelt en beter bestand bent tegen stress en ziekte. Oefeningen ook die helpen bij het beter slapen en je lichaam optimaal houden.

Daarnaast gaan we meer in contact met je lichaam en jezelf. Aangezien deze onlosmakelijk verbonden zijn. Ook leer je contact maken met je subtiele lichaamsgevoelens, wat een enorm hulpmiddel is bij het goed zorgen van je lichaam. Het gaat er uiteindelijk niet om dat je veel verschillende technieken weet en beheerst, maar hoe je voor jezelf gestalte geeft aan het pad dat je bewandelt.

De training is daarom vooral gericht op het vanuit je eigen kracht zelf vorm geven aan je training. Het basisjaar doen we vooral om gez

Vanuit het actieve, het Yang, leren we:

 • Oefeningen om je lichaam soepel te houden en beter te laten functioneren,
 • De Innerlijke Glimlach, om je lichaam op te laden en je organen te ontgiften,
 • De Zes Helende Klanken, om emotioneel los te laten en in balans te komen,
 • De Hemelse Kringloop, om je vitale krachten goed te verdelen en te vermeerderen,
 • De IJzeren Hemd Chikung (alle basistechnieken) voor je structuur en energetische zelfverdediging,
 • De Healing Love (Seksuele Alchemie) technieken, voor een heldere energiehuishouding en het verdiepen van je lichaamsgevoel en -beleving.

Vanuit de overgave, het yin, leren we:

 • Diep contact maken met je lichaam, je botten en je lichaamsgevoel,
 • Je gewrichten te openen, zodat je in beweging en rust soepel en pijnvrij kunt zijn,
 • Oefeningen om beter te herstellen, te slapen en te ontspannen,
 • Oefeningen om stress los te laten en eruit te blijven,
 • Technieken om bij jezelf te blijven; en wat er ook gebeurt je centrum te houden,
 • Je eigen training zelf vorm te geven vanuit je eigen kracht, wat de basis is van de training.

In de balans tussen het yin en het yang vind je je eigen pad, de mogelijkheid om fysiek en persoonlijk te groeien en je te verbinden met je levenskracht en -vreugde. Je hebt alleen jezelf nodig om je te verbinden met je innerlijke kracht. Je hoeft daarvoor niet verbonden te zijn met een bepaalde groep of iemand die het beter weet, je eigen kracht en wijsheid behoren aan jou. Dat is de kern van de Tao.

Als je interesse hebt om mee te doen of eerste een proefles wilt doen,  stuur dan een mail. Ook zijn er een aantal filmpjes (als onderdeel van de livetrainingen die ik van maart 2020 t/m februari 2021 gegeven heb die je kunt meedoen om een eerste ervaring in de Tao training te krijgen).

De basistraining is tevens de eerste stap naar de opleiding tot Tao instructeur. Als je het eerste jaar hebt doorlopen kun je doorstromen naar het tweede jaar waarin we fusie doen. Een derde jaar is voor mensen die de didactische vaardigheden willen leren die horen bij het doorgeven van de training aan anderen, de technieken en het trainen zelf heb je dan in de eerste twee jaren al gedaan. Hoe je als mens en trainer vorm geeft aan lessen wordt in dit derde jaar geleerd. In sommige gevallen kun je instromen in het 2e of het 3e jaar. Als je denkt dat je daarvoor in aanmerking komt, neem dan contact op.

 

Tao avondtrainingen

Tijd: Dinsdagavond 18:00- 19:30 uur (bij overinschrijving komt er ook een groep op donderdag)

Data: vanaf 27 september 2022

Afgelopen jaar is gebleken dat veel mensen de training graag vanuit huis volgen met een stream (Zoom). Deze training is ook online te volgen.

De avondtraining bestaat uit dezelfde stof als de dagtraining. Deze wordt in 3 trimesters van 10 lessen elk gegeven op de avonduren. De dagtraining bestaat uit 8 hele dagen.

Bij de avond- en dagtraining krijg je 2 digitale werkboeken:

 1. Het Metawerkboek (114 pagina’s) waarin alle theorie en technieken over het ontspannen, zinken in jezelf en je eigen training zelf vormgeven beschreven staan. In het werkboek staan veel tips voor jezelf over je training, over voeding voor jezelf en over de werking van je lichaam en psyche.
 2. Het Klassieke Tao basis werkboek (65 pagina’s), waarin alle Basis Tao technieken uitgebreid beschreven staan.

Na het voltooien van het basisjaar is het kun je het fusiejaar doen. Waar het basisjaar een transformatie voor je lichaam is, is het fusiejaar dit voor je persoonlijkheid. De Fusie werkt volgens universele principes zoals ook elke therapievorm en transformatievorm werkt. Het is voor het fusiejaar niet noodzakelijk om de verdieping basistraining te doen. Wel is het mogelijk om deze te combineren.

Dagtraining

Er is ook een dagtraining op hele zaterdagen, deze is qua stof identiek aan de avondtraining.

Basistraining in 8 zaterdagen
Data (zaterdagen) :  8 oktober, 5 november, 3 december, 14 januari, 4 februari, 4 maart, 8 april, 6 mei, 3 juni (totaal 8 dagen uit deze 9, ivm mogelijk korte regionale lockdown heb ik 1 extra data gepland).

Zie deze link je kunt daar ook meer filmpjes vinden over de training.

Meer lezen?

Wat kost mijn training? Praktische info over prijzen en kortingen.
Exacte programma van de dagtraining per dag (voor de avondtraining geldt hetzelfde progamma, 3 avondlessen is ongeveer één dag)

Inschrijven