Tao Fusie van de 5 Elementen 

Je lichaam is je bewustzijn

Je bewustzijn begint bij je lichaam. Iedereen die daaraan twijfelt raad ik aan om eens een fles wijn leeg te klokken en te voelen wat dat met je bewustzijn doet. Of een nacht niet te slapen en dan te voelen hoe je ‘in je vel steekt’.
Zo zijn er talloze staten van je lichaam, vanuit je gedrag of vanuit stoffen die je tot je neemt, die veel invloed hebben op hoe je je voelt en hoe bewust je bent.

Door je lichaam in optimale conditie te houden, geef je een enorme boost aan je bewustzijn. Ook hier gaat het in eerste instantie om het loslaten van stress en het ontspannen van je lichaam. Zorgen voor voldoende vocht en voedingsstoffen, voldoende beweging en rust. Vandaar dat we in het eerste jaar van de training zo op ons lichaam focussen.

In dit fusiejaar gaan we een stap dieper. Je gaat de subtiele lichaamsgevoelens als basis gebruiken om je emotionele en mentale patronen los te laten. Ook hier is de basis je lichaam. Zonder je lichaam erbij te betrekken blijft alles wat we doen ‘hangen’ op ‘mentaal niveau’ waardoor je niet echt veranderen kunt.

Etherisch (intiem), emotioneel (gevoel) en mentaal (gedachtepatronen) lichaam soepel maken:

Wat we doen is voortborduren op de laatste lessen van het basisjaar waarin we de jing werkelijk in ons lichaam voelden en ons 'etherisch' lichaam soepel hebben gemaakt. Fusie is een enorm krachtige techniek die doorwerkt op diepe trauma's uit je lichaam en diepste laag van bewustzijn.

Je kunt deze fysiek ervaren waarbij je, net als bijvoorbeeld bij drukpunt massage, wat fysieke pijn voelt op de plekken waar blokkades zitten. In je dagelijkse leven wil je graag dat alle lichaamssappen goed doorstromen door je organen heen, om je lichaam in optimale staat te houden. Evenzo geven de stromingen door je etherische, emotionele en mentale lichaam een volume aan je bewustzijn en hoe goed je je voelt. Door allerlei trauma's zitten er verhardingen in deze delen van ons, waardoor we niet vrij zijn in onze stroming en ons bewustzijn. In dagelijks taalgebruik hebben we het dan over 'patronen' en 'issues'. Over 'beperkende overtuigingen' en dingen die je liever niet voelt of ervaart. Je gaat leren vanuit je neutrale punt om zo vrij mogelijk te stromen. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor alles waar je onderdeel van bent.
Uiteindelijk gaat het om niets anders dan in je autenthieke zelf terecht komen.

 

Fusie van de Vijf Elementen is een techniek waarbij je je innerlijke energie (emoties, gevoelens, ladingen en patronen) op een diepe laag verteert. Hierdoor kom je tot een neutrale positie in je beleving , emoties en gedachten, zonder dat het je energie kost. Je hoeft dus niets te onderdrukken, te compenseren of te 'parkeren' en komt, zoals dat heet, lekker tot jezelf. Met andere woorden: je wordt minder een speelbal van alle turbulenties en/of starheid die je soms in jezelf of in je dagelijkse leven kunt ervaren en uiteindelijk kun je vanuit je zogeheten 'nulpunt' de wereld tegemoet treden.

Waarnemen en ervaren vanuit je nulpunt is een heel fijne gegronde manier van zijn. Het is het zijn vanuit je lichaam, onze natuurlijke staat van zijn. De tegenhanger van het 'in je hoofd zitten' of gevoel van 'uit balans zijn'. Het vanuit je nulpunt zijn, is wat we in de training leren.

 

Hier gaan we mee aan de slag in het 2e jaar:

1. Je eigen pad vinden: jezelf verbinden met je eigen kracht en je eigen stroming.
2. Veranderen zonder van je pad te geraken en sterker worden zonder je eigen groei te blokkeren.
3. Verhardingen en patronen uit je etherisch lichaam halen. Via je lichaam detraumatiseren, zodat je werkelijk kunt veranderen.
4. Verhardingen en patronen uit je emotionele lichaam halen en op persoonlijkheidsniveau kunnen veranderen.
5. Loskomen van de regels en overtuigingen van je ouders, opvoeders, en (!) van je tao leraar en alle stromingen en groepen waar je toe behoort.
6. Verbinden met een groep, zonder jezelf te verliezen en Individu zijn zonder je verbinding te verliezen.
7. Je midden bewaren in alles en loskomen van oordelen over jezelf, de wereld en anderen.
8. Jezelf vitaliseren en in balans krijgen door de uitwisseling van de binnenwereld en de buitenwereld (fusie van de 5 elementen) op elkaar af te stemmen.
9. Je ‘verticale bewustzijnsstroom’ versterken (je verbinding met jezelf en met je inspiratiebronnen vanuit de aarde en het universum).
10. Je ‘horizontale bewustzijnsstroom’ versterken (je verbinding met jezelf, anderen en met de wereld)

Praktisch

Dagtraining:

in 2024 komt een aantal themadagen op zondagen (programma volgt nog)

Avondtraining:
Tijd: Dinsdagavond 19:45-21:15 uur vanaf 9 januari 2024, 10 keer tot eind maart en aansluitend nog 10 bijeenkomsten tot half juni 2024. Deze bijeenkomsten zijn uitsluitend met strippenkaart te volgen. Je komt dus alleen als je wilt. De training is zowel live in de zaal als via livestream te volgen.

Info en opgave: opgave a.u.b. via email rphageman@gmail.com, info: 030 2331766

Wanneer kun je meedoen: Als je reeds eerder met mij getraind hebt en je in je lichaamsbewustzijn bekend bent met de fysieke en energetische bewegingen die we maken.

 

Wat kost mijn training? Praktische info over prijzen.

 

 

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd?

Neem contact op