Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

 

Tao Instructeursopleiding dag

De Tao Instructeurs Opleiding wordt weer in 2020-2021 gegeven.

Jaartraining Associate Instructor 2020-2021

Deze opleiding is onderdeel van het internationale UHT systeem van Mantak Chia. Hij is de grondlegger van de Universal Healing Tao en heeft verspreid over de wereld een aantal Senior Intructors waar hij toestemming aan verleend heeft om mensen op te leiden in de basistechnieken. René Paul Hageman is sinds 2015 één van deze seniors en geeft onderstaande opleiding in Utrecht. Nadat je deze opleiding gedaan hebt, kun je binnen het UHT systeem je verder ontwikkelen en verdiepen in de Tao Garden in Thailand, of dichter bij huis wanneer Mantak Chia over de wereld reist.

In deze opleiding leer je je verbinden met je eigen levensstroom. Dat is de basis van elk lesgeven of het nu in de Tao is of vanuit een andere traditie. In de opleiding tot Associate Instructor leer je om les te gaan geven in de basistechnieken van de Healing Tao. Dit kun je doen voor je beroep of als onderdeel van trainingen die je al geeft. Breder gezien ga je je ontwikkelen als trainer in het doorgeven van technieken en jouw specifieke kwaliteiten als mens en trainer krijgen de volle aandacht. Er is veel mogelijkheid tot groei.

Wanneer kun je de opleiding doen

 1. Je wilt lesgeven in de Universal Healing Tao (UHT) technieken. Dan is dit de eerste stap. Nadat je Associate Instructor bent geworden kun je in verschillende technieken upgraden in de Tao Garden en ben je officieel bevoegd om als Healing Tao docent les te geven. Het certificaat is een keurmerk wat staat voor gegarandeerde kwaliteit binnen het UHT systeem.
 2. Je wilt de Universal Healing Tao technieken toepassen in je eigen trainingen of praktijk. Je kunt kiezen of je met het examen wilt meedoen (als je ook officieel Healing Tao docent wilt zijn) of je doet als auditor mee (in dat geval krijg je geen certificaat).
 3. Je geeft al les in de Healing Tao of in een andere stroming of hebt in het verleden een opleiding daartoe gevolgd en wilt je verdiepen in je eigen kwaliteiten als trainer. In dit geval kun je tegen gereduceerd tarief meedoen als Auditor. Je hebt dan vrijstelling van de examendag. De huiswerkgroepen zijn in dit geval facultatief. Als auditor meedoen betekent dat je geen certificaat krijgt om les te geven in de Healing Tao (behalve natuurlijk als je al een Healing Tao certificering hebt, dit geldt alleen voor mensen die auditor zijn vanuit een andere stroming).
 4. Je wilt je wel verdiepen in de Tao training maar geen les geven. Dan kun je ook als auditor meedoen, in dit geval heb je vrijstelling van de huiswerkgroepen en examendag.
  Wanneer mag je meedoen?

Voorwaarden om mee te kunnen doen zijn

 1. Dat je alle technieken al eens gedaan hebt en er vertrouwd mee bent, dwz. je hebt minimaal 60 uren training gehad waarvan minimaal 40 uur in de Basistechnieken en minimaal 20 uur training gevolgd in: Fusie, Healing Love of Tai Chi. Eén avondreeks (10 lessen) telt voor 15 uur, wat betekent dat je minimaal 4 semesters gevolgd hebt. Eén hele dag telt voor 6 uur, wat betekent dat je minimaal 10 hele dagen hebt gedaan. Dit is belangrijk omdat je daardoor alle technieken al kent en dus een zogeheten ‘kapstokje’ hebt om een verdieping in de technieken ‘aan op te hangen’. Er is geen vrijstelling hiervoor als je al andere technieken kent, omdat het echt gaat om de technieken die we gaan doorgeven.
 2. Daarnaast heb je zelf thuis getraind voor minimaal 6 maanden (een eigen dagelijkse routine in de Innerlijke Glimlach, Zes Helende Klanken, de Hemelse Kringloop, Healing Love of Tai Chi). Dit is belangrijk om zelf al vertrouwd te zijn met de technieken en deze in je lichaam te kunnen ‘aanzetten’. Het lesgeven in de Tao geschiedt nadrukkelijk via het lichaam en niet alleen via woorden.
 3. Je beschikt over een goed vermogen tot zelfreflectie, met inzicht in je goede en slechte kwaliteiten. En je bent in staat om (opbouwende) suggesties over jezelf te aanvaarden en om te zetten in persoonlijke groei.
 4. Je hebt voldoende lichamelijke en geestelijk conditie: je bent in staat om representatief voor een groep te staan en de stof helder uit te leggen en vanuit je lichaam de oefeningen voldoende duidelijk voor te doen.
 5.  Stuur een motivatiemail (rphageman@gmail.com) waarin je de volgende vragen beantwoordt:
  a.     Wat is het dat je in beginsel trekt om Healing Tao lessen te willen geven?
  b.     Wat wil je graag als trainer meegeven aan je studenten?
  c.      Welke vaardigheden om het bovenstaande te doen heb je nu al die je met je meeneemt in de training?
  d.     Wat wil je graag nog leren en/of wat lijkt je moeilijk aan het lesgeven.
 6. In de motivatiemail worden naam, factuuradres en contactgegevens opgenomen.

De volgende stap is een vrijblijvende intake om te zien of jij en ik dit proces met elkaar willen aangaan. Je krijgt antwoord op je mail binnen 24 uur (op werkdagen) en binnen 72 (weekend of vakantieperiode). Vervolgens bel of mail ik je voor een afspraak voor de intake. Tijdens deze intake gaan we dieper in op jouw persoonlijke vragen en wensen. In de opleiding wordt rekening gehouden met je persoonlijke proces. Bij de opleiding zijn ook 2 persoonlijk sessies (1 á 2 uur) inbegrepen, waarin we focussen op jouw specifieke thematieken met het lesgeven of met je persoonlijke groei. Voor meer informatie over de procedure en opleiding kun je bellen naar 030-2331766 (bereikbaar op di/wo/do van 10:00-12:00 uur).

Hoe is de opleiding vormgegeven?

De opleiding tot Associate Instructor (2020-2021) is op 8 dagen (1 dag per maand). Data worden nog bekend gemaakt.

Daarnaast wordt het sterk aangeraden een wekelijkse of maandelijkse training in de tao technieken te volgen zodat je in training blijft naast de opleiding, waarin we vooral op het lesgeven zelf focussen.

De opleiding bestaat uit

 • Een intakegesprek.
 • 8 dagen lestraining inclusief examendag, certificaat en upgrade naar Associate Intructor certificaat van de Tao Garden (je komt dan ook op de website van Mantak Chia).
 • 2 privé consulten.
 • een Instructeurwerkboek met 100+ pagina’s.

De jaartraining is opgedeeld in modules. Elke module heeft een concreet doel en in elke module leer je technieken om direct door te kunnen geven. Tijdens de opleidingsdagen gaan we ook dieper in op individuele processen en vragen, ook leer je oefeningen om te verdiepen. Sommige daarvan doen we in de les, andere zijn voor de huiswerkgroepen.

De eerste 3 modules van de opleiding bereiden je voor op het lesgeven.  Na de 3e module ga je 6 zelf ontworpen lessen geven aan vrienden, collega’s en bekenden. Tussen de lessen door heb je een huiswerkgroep waarin je elkaar helpt en ondersteunt in het lesgeven.

Verdere tijdsinvestering

Huiswerkgroep 2x per maand. Richtlijn voor de duur van een huiswerkgroep is 2,5 uur. Er zijn minimaal 3 studenten aanwezig.

Lesgeven in een eigen groep: je gaat minimaal een reeks van 6 lessen aanbieden aan een groep leerlingen (mogen ook vrienden/familie of bekenden zijn). Het is aanbevolen om 1x per week les te geven. Dit kan ook zijn aan elkaar in de huiswerkgroep.

Totale kosten voor de opleiding: €1.199,- incl. examen en kosten voor het certificaat maar exclusief btw (21%). Als je les gaat geven heb je ook een btw nummer nodig, krijg je btw terug en kun je alles als kosten opgeven.

Over de trainer

De training wordt gegeven door Senior UHT trainer René Paul Hageman. Hij heeft een wetenschappelijke en therapeutische achtergrond (Psychologie, Cognitieve Ergonomie) en werkt al 20 jaar als coach/trainer in een eigen gezondheidscentrum (Avanturijn, Utrecht). Hij geeft diverse Healing Tao trainingen en is persoonlijk door Mantak Chia gecertificeerd om met deze technieken in groepen te werken. In de zomer van 2015 is hij in de Tao Garden door Mantak Chia gecertificeerd als Senior instructor en bevoegd om de opleiding tot Associate Instructor te geven.

Je krijgt van mij het Associate Instructor certificaat als je

 • Alle 8 dagen van de opleiding hebt gevolgd. Eventueel gemiste dagen kun je in volgende jaren doen of in een privé sessie inhalen. Aan dat laatste zijn wel extra kosten verbonden. Én
 • Als je een reeks van 6 lessen (minimaal 90 minuten per les) hebt gegeven aan een groepje (minimaal 3 cursisten). Én
 • De evaluatieformulieren van deze 6 lessen in voldoende mate getuigen van tevredenheid bij de deelnemers en blijk geeft dat de deelnemers de technieken kunnen uitvoeren. Én
  Als je op de examendag blijk geeft dat je voldoende vanuit je eigenheid en flow kunt overdragen.

Inschrijven

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren