Tao basistraining vanaf 24 maart 2024

Kijk op deze pagina wanneer er een proefles is.

De Tao is gericht op een vreugdevolle bewandeling van je eigen levenspad.

De processen in je lijf zijn voornamelijk gebaseerd op de rondgang van levenssappen. Het bloed, het lymfevocht, de spijsverteringssappen, het vocht tussen de cellen; hoe beter de circulatie, hoe beter je functioneert en hoe fijner en helderder je je voelt.

We leren daarom veel oefeningen die je lichaam helpen bij alle processen, zodat je gezonder en vitaler wordt, sneller herstelt en beter bestand bent tegen stress en ziekte. Oefeningen ook die helpen bij het beter slapen en je lichaam optimaal houden.

Daarnaast gaan we meer in contact met je lichaam en jezelf. Aangezien deze onlosmakelijk verbonden zijn. Ook leer je contact maken met je subtiele lichaamsgevoelens, wat een enorm hulpmiddel is bij het goed zorgen van je lichaam. Het gaat er uiteindelijk niet om dat je veel verschillende technieken weet en beheerst, maar hoe je voor jezelf gestalte geeft aan het pad dat je bewandelt.

De training is daarom vooral gericht op het vanuit je eigen kracht zelf vorm geven aan je training. Het basisjaar doen we vooral om gezond en vitaal te worden, in het tweede jaar (fusietraining) leer je om beperkende patronen in jezelf op te ruimen.

 

Vanuit het actieve, het Yang, leren we:

 • Oefeningen om je lichaam soepel te houden en beter te laten functioneren,
 • De Innerlijke Glimlach, om je lichaam op te laden en je organen te ontgiften,
 • De Zes Helende Klanken, om emotioneel los te laten en in balans te komen,
 • De Hemelse Kringloop, om je vitale krachten goed te verdelen en te vermeerderen,
 • De IJzeren Hemd Chikung (alle basistechnieken) voor je structuur en energetische zelfverdediging,
 • De Healing Love (Seksuele Alchemie) technieken, voor een heldere energiehuishouding en het verdiepen van je lichaamsgevoel en -beleving.

 

Vanuit de overgave, het yin, leren we:

 • Diep contact maken met je lichaam, je botten en je lichaamsgevoel,
 • Je gewrichten te openen, zodat je in beweging en rust soepel en pijnvrij kunt zijn,
 • Oefeningen om beter te herstellen, te slapen en te ontspannen,
 • Oefeningen om stress los te laten en eruit te blijven,
 • Technieken om bij jezelf te blijven; en wat er ook gebeurt je centrum te houden,
 • Je eigen training zelf vorm te geven vanuit je eigen kracht, wat de basis is van de training.

 

In de balans tussen het yin en het yang vind je je eigen pad, de mogelijkheid om fysiek en persoonlijk te groeien en je te verbinden met je levenskracht en -vreugde. Je hebt alleen jezelf nodig om je te verbinden met je innerlijke kracht. Je hoeft daarvoor niet verbonden te zijn met een bepaalde groep of iemand die het beter weet, je eigen kracht en wijsheid behoren aan jou. Dat is de kern van de Tao.Als je interesse hebt om mee te doen of eerste een proefles wilt doen,  stuur dan een mail. Ook zijn er een aantal filmpjes (als onderdeel van de livetrainingen die ik van maart 2020 t/m februari 2021 gegeven heb die je kunt meedoen om een eerste ervaring in de Tao training te krijgen).

De basistraining is tevens de eerste stap naar de opleiding tot Tao instructeur . Als je het eerste jaar hebt doorlopen kun je doorstromen naar het tweede jaar waarin we fusie doen. Een derde jaar is voor mensen die de didactische vaardigheden willen leren die horen bij het doorgeven van de training aan anderen, de technieken en het trainen zelf heb je dan in de eerste twee jaren al gedaan. Hoe je als mens en trainer vorm geeft aan lessen wordt in dit derde jaar geleerd. In sommige gevallen kun je instromen in het 2e of het 3e jaar. Als je denkt dat je daarvoor in aanmerking komt, neem dan contact op.

Geef je op voor een proefles

  Contact met je lichaam maken

Hoofd, Hart en buik op elkaar afstemmen

Vraag over als je pijn in je organen hebt

Zinken in je lichaam (combinatietraining van voorgaande 2 filmpjes in een half uur)

Nog wat meer filmpjes:

De reis naar binnen 1

De reis naar binnen 2

De reis naar binnen 3

 

Tao dagtrainingen 2024

Introductiedag op 24 maart 2024.

Deze dag is een kennismaking met de Tao trainingen. Meedoen met deze dag geeft je de mogelijkheid tot een diepe ervaring in je lichaam. We ontspannen ons lichaam en maken contact met onze organen en innerlijk. Je kunt aansluitend meedoen met de avondtrainingen.

De introductietraining is deze dag (zondag 24 maart van 10:00- 17:00 uur), of je kunt de 4 maandagavonden van 19:30-21:00 meedoen vanaf 12 februari (het programma is vrijwel gelijk).

Kosten zijn 80 euro voor de avond of dagtraining. Daarvoor krijg je naast de training videoopnamen en een digitaal werkboek. Studenten, U-pas houders en minima kunnen voor 60 euro meedoen, en bijvoorbeeld het U-pas budget inzetten.

Meer lezen?

Wat kost mijn training? Praktische info over prijzen en kortingen.
Exacte programma van de dagtraining per dag
 

Inschrijven